AFP, Thomson Reuters och MiP Media

OS är utan tvekan det största mediaevenemanget man kan närvara på. Och med tanke på att jag ”bara” har en EPs-ackreditering så här jag ju bara sett några små bitar av mediabubblan som råder här i Rio.

Någon har sagt till mig, att du inte söker en högre ackreditering men jag svarar alltid, jag har nog med hästarna och då kan man koncentrera sig på att göra ETT bra jobb åt gången.

Kollegorna på bland annat Bildbyrån, Expressen och Aftonbladet far som skottspolar över Rio med omnejd – och det är ju en stor omnejd. Det blir sena nätter, långa kvällar och det ska levereras live-TV också och det får inte göras inne på områdena.

Jag är imponerad av den intensitet som svensk media visat så här långt.

Rubriken på inlägget då? Jo, efter den svenska lilla åttamannakontingenten satt nämligen poolfotograferna från Reuters och AFP. Sett från vänster blev det alltså, AFP, Reuters och MiP 🙂

Det är ett sammanhang som inte går av för hackor. Nästa gång är det Tokyo – det ser jag fram emot. Till Rio De Janeiro lär jag aldrig återvända – men gärna till OS.

EJ ABO Olympic Games, Rio de Janeiro Eventing Cross country course, 2016-08-08
Min plats, och sedan Reuters och AFP.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *