Kung Jung!

EJ ABO Olympic Games, Rio de Janeiro Eventing Cross country course, 2016-08-08
Olympic Games, Rio de Janeiro
Michael Jung, individual eventing gold medalist and team silver.

Minns ni Deodor-Dagge? När han var i presscentrat häromkvällen utlovade han information om vapen och kula och mer detaljer kring incidenten här i Deodoro – och det skulle ske inom 24 timmar.

Ni får några sekunder på er att gissa och tänka kring hur den informationen har gått ut.

Så. Klara?

Såklart inte alls. Så lär det förbli. En mediabuss från Deodoro Youth Park, en bit härifrån hästcentrat, blev beskjuten igår med någon slags vapen så att två rutor fick splitterskador dock utan att kulorna gick igenom. Enligt uppgift via svenska medier som i sin tur citerar internationella media var det två journalister som fick lindriga skärskador av glaset. Frågan är om den kulan också kom från en favella (kåkstad) väldigt långt bort och den också ”inte var riktad mot OS”.

EJ ABO Olympic Games, Rio de Janeiro Eventing Cross country course, 2016-08-08
Olympic Games, Rio de Janeiro
Eventing
Michael Jung/Sam
EJ ABO Olympic Games, Rio de Janeiro Eventing Cross country course, 2016-08-08
Remote bild från individuella finalen i fälttävlan.

Igår krönte vi kung Jung med individuellt guld och lagsilver i fälttävlan. Fick låna en ljuddämpare av Roland Thunholm och kunde därmed också testa remote på hoppbanan. Det är naturligtvis ett bra sätt att få alternativa bilder även om det är en mängd grejor som ska klaffa. En sidoeffekt är så klart att man faktiskt får gå in och trampa på en olympisk bana.

Prisutdelningsceremonin blev bra ur fotografhänseende – till sist. Jon Stroud hade försökt styra upp fotografpositionerna till utdelningen av medaljerna – bara för att när de övergripande EP-fotograferna inte kunde förstå hur det var uppgjort så föll hela planen. Så istället för att några kunde sitta ner i låg position på bänkarna vid staketet och de andra stå upp bakom så ställdes sig några av de ”stora” vid stängslet varpå bänkarna istället fick dras undan och de som ville fick ställa sig på dem bakom den främre raden.

EJ ABO Olympic Games, Rio de Janeiro Eventing Cross country course, 2016-08-08

Som sagt – Jung var kung igår – och han lyckades hitta min kamera när han red ärevarvet och visade medaljerna. Lite adrenalin där 🙂

Annars var ju dagen igår ingen höjdare för svenskt vidkommande. Inom loppet av någon timme blev vi av med två hästar på grund av hälta eller annan orsak. Fantastiska Herta var inte fräsch och visades inte på morgonens besiktning och Therese Nilesjös Dante Weltino kom ur holding box men inte igenom besiktningen.

Läs mer om dressyrträffen på Hippson.

Och med Herta borta ur fälttävlan så fanns det heller inget att skriva hem om i fälttävlan. Fälttävlansgänget stannar kvar några dagar men drar ganska snart hem. För förbundskaptenen Staffan Lidbeck är uppdraget slutfört och han lämnar sin post i och med detta. Tack Staffan för den här tiden.

Staffan Lidbeck
Staffan Lidbeck

Idag onsdag är det ny pressträff och vi inväntar det sista gänget för att göra Sveriges ridsporttrupp komplett. Hoppryttarna är på ingång och det ska bli spännande att se vad de har att säga.

Snart är det skiftbyte här i ridsportfabriken. Jag lämnar Rio för att åka hem till mitt ”vanliga” jobb men framför allt för att komma hem till familjen. Nästa gång det blir sommar-OS är det Japan, 2020 – vi får väl se hur det blir med mitt deltagande där.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *